Menu Luk

Hunderacer Med Blå Øjne

Den Sbiriske Husky eller Alaskan Malamute er ofte nogle af de racer folk tænker på, når de tænke på hunderacer med blå øjne. Her på siden kan du læse om flere racer der har blå øjne, og hvorfor de har det.

Hvorfor findes der hunderacer med blå øjne?

Hunde med blå øjne tiltrækker en del opmærksomhed, og der er ingen tvivl om at folk bliver overrasket når de ser en hund med denne øjenfarve. De er nemlig utrolig smukke og yderst fascinerende.
Der er flere årsager til at en hund kan have blå øjne. Iris – også  kaldet regnbuehinden – er den del af øjet, som bestemmer hvilken farve en hunds øje kan have. Den hyppigste årsag til at der findes hunderacer med blå øjne er merle genet, som udvisker dele af pigmentet på iris. Nogle hunde får endda en iris i hver sin farve. 

Hvilke hunderacer med blå øjne findes der?

Hunde med blå øjne er helt unikke, og selvom de er sjældne i hundeverden, findes disse smukke egenskaber hos flere forskellige racer. Der er 14 forskellige hunderacer med blå øjne at vælge imellem, og vi har valgt nogle af de mest populære hunde der findes i verden.

1) Siberian Husky er et eksempel på hunderacer med blå øjneSiberian Husky med blå øjne

Siberian Husky kan være en af de første hunderacer man kommer til at tænke på, når man tænker på blå øjne. Disse fantastiske hunde med ulve lignende udseende, har almindeligvis blå øjne, men de kan også have brune øjne eller en kombination af begge farver. Siberian Husky er bedst kendt for deres utrolige evne til at trække slæde, men disse hunde er også søde venlige og loyale dyr.

2) Australian Shepherd 
Australian Shephard med blå øjne

Australian Shepherd der har merlefarve, har større sandsynlighed for at få lyseblå øjne. Disse hunde har tendens til at have en stor chance for at få en blanding af blå og brune øjne.

3) Weimaraner
Weimaraner med blå øjne

weimaraner har en fin slank sølvgrå pels. øjnene kan være rav eller blå, et perfekt match til racens flotte bløde sølvgrå pels. Disse glade og kærlige hunde blev opdrættet i Tyskland i 1800-tallet, og blev brugt til jagt og de var vældige populære som selskabshunde.

4) Gravhund
Gravhund med blå øjne

Gravhunde med merle pels vil tit have variationer af blå øjne. Det kan være begge øjne er blå, eller hvor et er blåt, og det andet øje er brunt. Eller de kan have begge farver i det ene eller i begge øje. Disse hunde er opdrættet til jagt på kaniner og grævlinger, og er vidunderlige modige vagthunde.

5) Welsh Corgi (Cardigan)
Cardigan Welsh Corgi med blå øjne

Disse stærke små hunde er kendt for deres unikke egenskaber,  slanke lange kroppe, korte ben og store opretstående øre. Cardigan Welsh Corgi kan ligesom Gravhunden have blå øjne, et blåt og et brunt, eller begge farver i det ene eller begge øjne. Deres flotte unikke øjenfarver er mest almindelige hos Corgier med merle pelse.

6) Border Collie
Border Collie med blå øjne

Denne hunderace betragtes som en af de mest intelligente hunderacer i verden, og vil være meget hurtig til at lære grundlæggende lydighedtræning.. Border Colliens øjne kan kan have flere forskellige nuancer af brune farver, eller de kan være blå. Blå øjne er mere almindeligt hos merlefarvet Border Collier. 

7) Alaskan Malamute

Billede med teksten, Billedet kommer snart

Alaskan Malamut er en stor hund, der tit bliver forvekslet med en Siberain Husky. Denne race er kendt for en sort/hvid blød pels, og blå øjne. Den blev opdrættet som en brugshund, og brugt til slædekørsel, og godstransport. Det er en hund som er meget aktiv, og det anbefales at denne race bedst egner sig til køligere klimaer.

8) Grand Danois
Grand Danois

Grand Danois er en af de eneste store racer , der bærer den blåøjede egenskab. Hvis racen har merle pels, er blå øjne meget almindeligt. Grand Danois stammer fra Tyskland og er yderst venlig og kærlig over for familien. 

9) Dalmatiner
Dalmatiner med blå øjne

Dalmatinere kan være født med blå øjne, men dette er noget ualmindeligt. Dalmatineren er en selvstændig , aktiv og intelligent hund, som er nysgerrig, glad og livlig.

10) Alaskan Klee Kai
Billede med teksten, Billedet kommer snart

Alaskan Klee Kai minder meget om en lille Siberain Husky, selvom den i modsætning til sin større slægtning, ikke blev opdrættet til arbejde, men til kammeratskab. Disse hunde i små  størrelser er gode ledsager og fremragende som vagthunde. De kan have blå, grønne eller brune/nøddebrune øjne.

11) Pitt Bull
Pitt Bull med blå øjne

Det kan ske at en Amerikansk Pitt Bull har blå øjne, men det er sjældent. Det afhænger i høj grad af farven på deres pels. Pitt Bull med Lysere pels, har er mere tilbøjelig til at have blå øjne.

12) Cane Carso italiano er også et eksempel på hunderacer med blå øjne
Cane Corso

Cane Corso Italiano er en anden hund som kan have blå øjne, men det er ikke almindeligt, medmindre de har en sølvfarvet pelsfarve. Denne race føler sig tæt knyttet til sit område og mennesker, og så er den meget beskyttende over for familien.

13) Catahoula Leopard Dog

Billede med teksten, Billedet kommer snart

Denne race er kendt som leopardhunde, for deres plettet pels som kommer i en bred vifte af farver som blå, sort, grå, rød, chokolade eller creme. Mange af disse hunde har merle mønstre, eller leopard ligende pletter og flere forskellige farver. Deres øjne kan være blå, grøn, rav, brun eller en kombination af disse farver.

14) Shetland Sheepdog
Shetland Sheepdog med blå øjne

Shetland Sheepdog også kendt som Sheltie, er en hyrdehund som højst sandsynligt har blå øjne, hvis den har merle pels. Shetland Sheepdog minder meget om en Border Collie i udseende. 

Billeder af hunderacer med blå øjne

Video af hunderacer med blå øjne

Hunderacer med blå øjne er helt unikke. Se videoen og bedøm selv, måske er det en lille sød hundehvalp med blå øjne du vil have næste gang.
https://youtu.be/KJ52idZyflA