Menu Luk

Alaskan Malamute

5
(2)

Information om Alaskan Malamute

Her på siden kan du læse om Alaskan Malamute, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Alaskan Malamute.

FCI Nr. 243.

Gruppe 5
Spidshunde og hunderacer af oprindelig type.

Sektion 1
Nordiske slædehunde.

Hjemland USA.
Hundetype Slædehund.
Størrelse Stor.
Højde

Hanner
58,5 - 63,5 cm.

Hunner
55 - 58,5 cm.

Vægt

Hanner
34 - 39 kg.

Hunner
34 - 39 kg.

Pels

Længde:
Mellem.

Farver:
Fra lysegrå nuancer til sort, og fra zobel nuancer til rød.

Pelspleje:
Stor.

Øjenfarve  Brune.
Kuld Sjældent mere end 5 hvalpe pr. kuld.
Levealder 11 - 12 År.
Billede af en voksen Alaskan Malamute

Historien om Alaskan Malamute

Alaskan Malamute er en af de ældste, arktiske slædehunde, og for tusindevis af år siden krydsede denne races forfædre, sammen med indfødte folk, landsbroen fra Sibirien til Alaska. Mahlemuts, som er navnet på en stamme, bosatte sig på Seward-halvøens nordøstlige område, og det var her Alsakan Malamute siden hen blev udviklet.

Hundene blev brugt til at trække tunge slæder som var lastet med mad og lejr forsyninger, men de var også kendt for deres fremragende jagtevner. De kunne blandt andet hjælpe deres ejere med at finde sæler, og jage store rovdyr som isbjørne væk.

I 1935 blev Alaskan Malamute Club of America dannet, og same år annerkendte den amerikanske Kennel Klub denne hunderace.

Under Anden Verdenskrig blev et stort antal Alaskan Malamute indkaldt i tjeneste fordi der var stor efterspørgsel efter slædehunde. Men efter at have tjent deres nation på en ekspedition til Antarktis, blev mange af dem på tragisk vis ødelagt.

Alle registrerede Alaskan Malamuter, kan i dag spore deres forfædre tilbage til den originale familie Kotzebues, eller til hunde som er registrerede i den åbne periode i slutningen af 1940.

Egenskaber

Intelligens   Høj
Energiniveau   Høj
Legelyst   Mellem
Motion   Høj
Let at træne   Lav
Varmefølsomhed   Høj
Venlighed   Høj
Børnevenlig   Høj
Hundevenlig   Lav
Kæledyrsvenlig   Mellem
Tindens til at gø
  Lav

Beskrivelse af Alaskan Malamute

Denne race er en kraftfuld og massivt bygget hund, med en meget muskuløs krop. Den står solidt plantet på poterne, og giver et indtryk af handlekraft, med en stolt holdning, løftet hoved og vågne øjne.

Hovedet på en Alaskan Malamute, er bredt, dybt, og proportioneret efter kroppens størrelse. Næsen er sort pigmenteret, bortset fra røde hunde, hvor næsen er brun. Den har brede kæber, og et saksebid med store tænder. Øjnene er brune, mandelformede og middelstore. Ørene er middelstore, men små i forhold til hovedets størrelse. Formen på ørene er trekantet, med let afrundet spidser. Halsen er stærk og moderat buet. Kroppen er kompakt bygget, men ikke med for korte flanker. Benene på en Alaskan Malamute: Forbenene er lige helt ned til mellemhånden, med svære knogler og muskler. Skulderne er moderat skråtstillende. Mellemhånden er kort, stærk og let skrånende. Bagbenene er bredde. Lårene er med svær muskulatur. Knæene er moderat vinklede, og haseleddene er moderat vinklede og godt lavt ansatte. Poterne er store, med tæt sluttede tæer. Trædepuderne er tykke og robuste, og kløerne er korte og stærke.

Halen er moderat højt ansat, den er fyldig, og den bæres over ryggen når hunden ikke arbejder.Pelsen er en tyk og grov dækpels. Underulden er tæt, Ca. 2.5 – 5 cm i tykkelsen. Pelsen og underulden kan varierer i længden.

Personlighed og Temperament 

Alaskan Malamutes er meget blide og kærlige hunde, som er meget glade for mennesker, en egenskab der gør dem særdeles eftertragtede som familie hunde. De er meget loyale over for deres familie og venner. De hilser pænt på alle, selv fremmede og første gangs gæster, og er derfor ikke gode som vagthunde.

En Alaskan Malamutes temperament påvirkes af en række forskelige faktorer, arvelighed, træning og socialisering. Hundehvalpe med et roligt og stille temperament er som regel nysgerrige og legende. De er villige til at nærme sig mennesker og begynde at holde af dem.

Lige som alle andre hunde, har en Alaskan Malamute brug for tidelig socialisering. Socialisering hjælper med at sikre, at din Alaskan Malamute hundehvalp vokser op, og bliver en velfungerende hund.

 Alaskan Malamuter er normalt stille hunde, men de er kendt for at lave en karakteristisk ’woo woo’ lyd. Lidt lige som en slags ulve lyd.

Man bør være opmærksom på dem omkring mindre dyr, som kaniner, egern og katte, da de kan finde på at jage dem. De kan i nogle tilfælde også være særlig intolerante over for andre hunde. Små hunde som West Highland Terrier er ikke egnede som ledsager til en Alaskan Malamuter, da en typisk snak af utilfredshed fra den mindre hund, kan fremkalde en voldsom reaktion fra Alaskan Malamute.

Pels og Pleje

For at holde pelsen sund og ren, bør du børste den hver dag. Den dobbelte pels er lugtfri, da denne hunderace har en tindens til at holde pelsen ren. Et bad hver sjette eller ottende uge er tilstrækkeligt. Racen fælder kraftigt to gange om året.

Børst tænderne på din Alaskan Malamute to til tre gange om ugen, for at fjerne tandsten og bakterier. Daglig børstning er endnu bedre, hvis du vil forbygge tandkødssygdomme.

Klip neglene efter behov hvis din hund ikke slider dem naturligt, for at forhindre smertefulde tær og andre problemer.

Tjek deres øre en gang ugentlig, for rødme eller dårligt lugt, da dette kan være tegn på infektion.

Video af Alaskan Malamut

Specialklub for Alaskan Malamute

Dansk polarhunde klub

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 2

Vær den første til at bedømme denne hund.