Menu Luk

Siberian Husky

5
(2)

Information om Siberian Husky

Her på siden kan du læse om Siberian Husky, og se billeder eller video af denne hunderace.

 

Klassifikation  

FCI

FCI Navn
Siberian Husky.

FCI Nr. 270.

Gruppe 5
Spidshunde.

Sektion 1
Nordiske slædehunde.

Hjemland USA.
Hundetype Slædehund.
Størrelse Stor.

Højde

Hanner
53 - 60 cm.

Tæver
50 - 56 cm.

Vægt

Hanner
20 - 28 kg.

Tæver
15 - 23 kg.

Pels

Længde:
Middellang.

Farver:
Aller farver, fra hvid til sort, samt aftegninger i hovedet med mange mønstre.

Pelspleje:
Mellem.

Øjenfarve  Brune eller Blå. Kan have et øje af hver farve, eller flerfarvede øjne.
Kuld Ca. 4 - 6 hvalpe pr. kuld.
Levealder 12 - 15 År.
siberian-husky-hund-dog-blå-øjne

Historien om Siberian Husky

Det var i det nordøstlige Sibirien (Rusland) at Siberian Husky opstod, og racen blev udviklet af tjukter-folket til brug som slædehunde. Dna-analyser viser at denne race er blandt de ældste hunderacer i verden. Genetisk set er de en del af spidshunde-familien. Den Siberiske Husky blev bragt til USA i det tidlige 20. århundrede, da Alaskaboerne havde stor interesse i racen. I 1930 blev Siberian Husky anerkendt af Amerikansk Kennel Klub, og ifølge AKC, er racen den 12. mest populære race i USA.

Egenskaber

Intelligens     Mellem  
Energiniveau     Høj  
Legelyst     Høj  
Motion     Høj  
Let at træne     Lav  
Varmefølsomhed     Høj  
Venlighed     Høj  
Børnevenlig     Høj  
Hundevenlig     Mellem  
Kæledyrsvenlig     Høj  
Tindens til at gø     Høj  

Personlighed og Temperament 

Racen beskrives bedst som intelligente, selvstændige, eventyrlystne, elskende, sjove, opmærksomme, kloge, stædige, drilske hunde, som elsker at løbe og strejfe rundt. Hvis vejret er for varmt, kan de finde på at grave huller for at få et køligt sted at ligge på. De er meget sociale og trives godt med mennesker, og generelt er de gode til at være sammen med andre hunde, og især dem de er opvokset med i hjemmet. De har et stort jagtdistrikt, og kan derfor ikke gå uden snor, da de vil jage katte og andre husdyr, hvis de er i nærheden.

Huskyer er energiske og smarte hunde, der kan være vokale i form at hylen og/eller klynken. Denne race er kærlige over for børn hvis de bliver behandlet med respekt og ikke bliver behandlet groft, og som regel er de en go legekammerat. De fleste Hyskyer er også venlige overfor fremmede, og derfor egner de sig ikke som vagthunde.

Pels og Pleje

Tæt og dobbelt hårpels, underulden er blød, mens toppelsen er grov og lidt tykkere. Huskyens mellemlange hårlængde gør at den har meget hår som kræver rutinemæssigt pleje. Pelsen fælder kraftigt en eller to gange om året. Børst pelsen grundigt ud en eller to gange om ugen. Racen holder sig ren så du behøver kun sjældent at bade en Serbiesk Husky.

Neglepleje er vigtigt for din Husky. Hvis neglene over tid ikke bliver passet ordenligt på, kan kan de udvikle alvorlige sundhedstilstande relateret til deres fødder. 

For at undgå ophobning af tandsten og plak, er det vigtigt at din Husky får en regelmæssigt børsting af tænderne. Korrekt tandhygiejne er nødvendigt for din Huskys sundhed. 

Video af Siberian Husky

Billede med teksten "Video kommer snart"

Specialklub for denne race

Dansk polarhunde klub.

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 2

Vær den første til at bedømme denne hund.