Menu Luk

Afghansk Mynde

5
(3)

Information om Afghansk Mynde

Her på siden kan du læse om Afghansk Mynde, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Afghan Hound.

FCI Nr. 228

Gruppe 10
Mynder.

Sektion 1
Langhåret Mynder.

Hjemland Afghanistan.
Hundetype Mynde.
Størrelse Stor.
Højde

Hanner
68 - 74 cm.

Tæver
63 - 69 cm.

Vægt

Hanner
23 - 27 kg.

Tæver
23 - 27 kg.

Pels

Længde:
Lang.

Farver:
Mange forskellige farver, sort, grå, hvid og beige. Alle farver er tilladte og accepteres.

Pelspleje
Stor.

Øjenfarve  Mørkebrune.
Kuld Ca. 4 - 8 hvalpe pr. kuld.
Levealder 11 - 13 År.

Historien om Afghansk Mynde

Den Afghanske hund er en gammel race som kommer fra Afghanistan. DNA forskere har opdaget, at den Afghanske hund er en af de ældste hunderacer som går tusinder af år tilbage i tiden. Der er registreringer af den Afghanske hund der går helt tilbage til Ca. 4000 år, hvor den blev brugt til jagt. Den afghanske hund er en meget dygtig jager, og den blev brugt til at nedlægge både stort og småt vildt. De kunne jage bytte i hårdt terræn i bjergene, hvor de var i stand til at jage gazeller og andet hurtigt bytte.

I begyndelsen af 1900 tallet, kom de første Afghanere til Storbritannien, efter de forlod Mellemøsten sammen med britiske soldater, der tog dem med tilbage til England. I 1926, blev den afghanske mynde anerkendt af American Kennel Klub (AKC), og mange andre stor kennelklubber i den engelsktalende verden. Den Afghanske skønhed, fik den til at blive meget ønskelig, og i dag holdes den som familiehund, udstillings-hund og showhund. Den afghanske hund bruges ikke så meget mere til jagt, men nogle ejere tager dem stadig med til ”Lure coursing” som er en hare-jagt.

Egenskaber

Intelligens   Høj
Energiniveau   Mellem
Legelyst   Høj
Motion   Høj
Let at træne   Mellem
Varmefølsomhed   Mellem
Venlighed   Høj
Børnevenlig   Høj
Hundevenlig   Mellem
Kæledyrsvenlig   Mellem
Tindens til at gø   Lav

Beskrivelse af Afghansk Mynde

Hovedet på en Afghansk Mynde, er langt, men ikke for smalt. Næsen er sort eller leverbrun. Kæberne er stærke og med et komplet saksebid. øjnene er mørke eller gyldne, og ørene sidder tæt ind til hovedet og er dækket af en langt silkeagtigt hårlag. Halsen stærk og lang. Kroppen er moderat lang, og godt muskuløs. Benene stærke lige ben som er muskuløse. fodpoterne er kraftige, og meget store i både længde og bredde. Halen er middellang, lavt ansat, og slutter i en ring.

Farven er flere forskellige farver, sort, grå, hvid og beige. Højde for hanner er Ca, 63 - 74 cm, og hunnerne måler Ca. 63 - 69 cm, men højden kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten for hanner ligger normalt mellem Ca. 20 - 30 Kg, mens vægten for hunner er Ca. 20 - 25 kg, men vægten kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er lang og af meget fin tekstur på ribbenspartiet, på for- og bagpart og flanker. På forhovedet er pelsen kort. Ører og ben har kraftig pels. Mellemhånd og –fod kan være korthårede.

Personlighed og Temperament 

En Afghanske mynde er en meget sød og kærlig hund. Den er loyal, men kræver en del opmærksomhed. Racen er følsom for stress og forandring. Nogle mennesker samlinger en Afghansk myndes personlighed med en kats. Når de er hvalpe, har de måske nydt at på kram, men når de bliver ældre, er de tilbøjelige til at blive lidt afsatte. De vil lade deres ejer vide, hvornår de kræver kærlighed, og hvornår de vil være alene.

De elsker at lege, og nyder at være sammen med menneskelig interaktion og ledsagelse. De er tæt knyttet til en eller to personer i familien, og vælger typisk kun at reagere på kommandoer fra disse to personer.

En afghansk mynde er typisk ikke en god hund at have i et hus med små børn, da den ofte bliver nervøs for pludselige bevægelser og høje uforudsigelige lyde, som kommer fra små børn. Andre husdyr er normalt ikke noget problem for en Afghansk mynde, hvis den er blevet socialiseret og korrekt introduceret, men hvis den ser et underligt dyr som kommer ind, vil de begynde at jage det vildt.

Det er vigtig at en Afghansk mynde bliver socialiseret til et veljusteret familiedyr med den rette træning og socialisering, da de har en bred vifte af temperament. De er følsomme over for en hver form for korrektion, og de vil typisk reagere på et ”nej” og derefter ignorere.

Pels og pleje

En Afghansk Mynde har et stort behov for pelspleje. Pelsen er tyk og silkeagtig, og med en tekstur der minder lidt om menneskehår. Da pelsen er fin har den en tendens til at filtre sammen, og det er derfor en god ide at børste den regelmæssigt. Dagligt børstning og kæmning, samt hyppig badning anbefales.

For at undgå øreinfektion, er det en god ide at tjekke din afghaners øre en gang om ugen. Brug en vatrondel fugtet med et rensemiddel som er anbefalet af din dyrlæge. Brug aldrig vatpinde, da de kan gøre stor skade på din hunds øre. Tegn på ørebetændelse er rødme, ømhed eller dårlig lugt.

Hvis du vil forebygge tandkødsygdomme som dårlig lugt, tandsten og bakterier, kan du børste din hunds tænder to til tre gange om ugen. Daglig børstning er endnu bedre.

Klip neglene et par gange om måneden, hvis din hund ikke slider dem naturligt.

Billede af en voksen Afghansk Mynde

Specialklub for denne race

Myndeklubben

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 3

Vær den første til at bedømme denne hund.