Menu Luk

Airedale Terrier

5
(2)

Information om Airedale Terrier

Her på siden kan du læse om Airedale Terrier, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Airedale Terrier.

FCI Nr. 7

Gruppe 3
Terrieres.

Sektion 1
Store og mellemstore terriers.

Andet Info.  
Hjemland Storbritannien.
Hundetype Jagthund.
Størrelse Stor.
Højde

Hanner
56 - 61 cm.

Hunner
56 - 59 cm.

Vægt

Hanner
20 - 23 kg.

Hunner
20 - 23 kg.

Pels Pelsen er strid og ru, med en blødere underuld.
Farver Solbrun og sort.
Øjenfarve  Mørkebrune.
Kuld Ca. 3 - 5 hvalpe pr. kuld.
Levealder 11 - 13 År.
Billede af en voksen Airedale Terrier

Historien om Airedale Terrier

En af Storbritanniens nationale racer er Airedale Terrieren, som stammer fra Yorkshire. Airedale Terrier er den største af terrierracerne, og racen bliver også kaldt ”Terriernes Konge”.

Man mener at navnet Airedale Terrier, er opstået i forbindelse med The Airedale show, som er en udstilling for hunde. I dalene omkring floderne Wharfe, Calder og Aire, blev mange forskellige terriertyper udstillet på denne udstilling.

Denne hunderace blev anvendt som sporhund i Afrika, Indien og Canada, og den har en særdeles veludviklet sporsans. I kristiden har den været anvendt som redningshund, og assisteret Røde Kors og tjent såvel de britiske som de russiske landstyrker. Racen har fortræffelige egenskaber, som det britiske politi også har gjort brug af.

Beskrivelse af Airedale Terrier

En Airedale Terrier vejer normalt mellem 25 - 35 kg, og højden er ca. 56 - 61 cm. Den er den største af terrierne, det er en muskuløs, energisk og en ret kompakt hund. Den har små mørke øjne, pelsen er hård, tæt og ruhåret, med en blød kortere underuld. Airedale Terrierens farver er sort eller gråsprængt hen over sadlen, ligesom det øverste af halen og halsen også er sort. Al øvrig pels er tan-farvet.

Hovedet på en Airedale Terrier, er helt i balance, og uden mærkbar forskel på længden af skalle og næseparti. Næsen er sort, og øjnene er små og mørke. Ørene er små og V-formede, og Både over og underkæbe er dybe og kræftfulde, stærke og muskuløse.  Halsen er muskuløs, af moderat længde og tykkelse. Kroppen er muskuløs og kompakt, Ryggen er kort, lige og stærk. Lænden er muskuløs og brystet er dybt, men ikke for bredt. Benene på en Airedale Terrier, forbenene er fulkommen lige, og bagbenene er lange, muskuløse og kraftfulde. Fodporterne er små, runde og kompakte med tykke, elastiske trædepuder. Halen er højt ansat og har en god kraft og substans.

Farven er sort, gråsprængt og tan. Højden er ca. 56 - 61 cm. Højden for hanner er ca. 58 – 61 cm., og højden for tæver er ca. 56 – 59 cm. Højden kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 25 - 35 Kg. Vægten for hanner er ca. 30 – 35 kg., og vægten for tæver er ca. 25 – 30 kg. Vægten kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er hård, tæt og ruhåret, med en blød kortere underuld.

Personlighed og Temperament hos Airedale Terrier

Airedale Terrier er en jagthund, og har en tendens til at jage dyr. Den er som de fleste terrier, blevet opdrættet til at jage selvstændigt. Hunden er meget intelligent uafhængig og stærk af sind, og kan til tider være stædig.  Den er udadvendt og tillidsfuld, modig og venlig. Den er ikke aggressiv, men frygtløs. Den er loyal over for sin ejer, og den kommer også godt ud af det med katte og dyr, når den er opdrættet sammen med dem. Denne hunderace kan være et glimmerende valg som en familiehund, hvis den er trænet korrekt.

Sygdom og Sundhedsproblemer hos Airedale Terrier

Hos Airedale Terrieren, som har en gennemsnitlig levetid på 11 til 13 år, kan der være mulighed for forskellige former for sundhedsproblemer.

En Airedale Terriers sundhedsproblemer kan blandt andet være kroniske allergier som forårsager kløende hud, der kan føre til infektioner. Vækst, cyster og tumorer er ikke usædvanlige.

Hofte og albue sygdom, forårsager smerte og gør at hunden halter, Og det kan kræve en dyr operation.

Der er en lang liste over øjenlidelser/øjensygdomme, og den mest alvorlige, kan føre til blindhed.

En meget alvorlig nyresygdom kan også forekomme hos helt unge hunde af denne race.

Specialklub for denne race

Dansk Terrier Klub

 

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 2

Vær den første til at bedømme denne hund.