Menu Luk

Affenpinscher

5
(6)

Information om Affenpinscher

Her på siden kan du læse om Affenpinscher, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation.

 
FCI

FCI Navn
Affenpinscher.

FCI Nr. 186

Gruppe 2
Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde.

Sektion 1
Pinschere og Schnauzere.

Hjemland

Tyskland.

Hundetype

Selskabshund.

Størrelse

Lille.

Højde

Hanner
25 - 30 cm.

Hunner
25 - 30 cm.

Vægt

Hanner
4 - 6 kg.

Hunner
4 - 6 kg.

Pels

Længde:
Mellemlang.

Farver:
Sort eller sortgrå.

Pelspleje:
Lille.

Øjenfarve 

Mørkebrune.

Kuld

Ca. 1 - 4 Hvalpe pr. kuld.

Levealder

14 - 15 År.
Billede af en voksen Affenpinscher

Historien om Affenpinscher

Affenpinscher er en tysk hunderace, som stammer fra det 17. århundrede. Dengang troede man at racen var en krydsning mellem en abe og en pinscher. Navnet kommer fra det tyske "Affe" som betyder (abe), og pinischer er tysk for"Terrier", og deraf kommer navnet Affenpinicher (Abepinischer) eller (AbeTerrier). Hårkransen på hovedet samt de store brune øjne, og det runde hoved, understreger tydeligt det abeligende udtryk.

Oprindeligt blev racen fremarvlet til at jage rotter i køkkener og stalde, så de var fri for gnavere, og det menes at racen er en forfader til Griffon Bruxellois og Belgian Griffon.

Hunde af Affenpinscher typen, har været kendt helt tilbage fra 1500-1600-tallet, hvor de var lidt større end dem vi ser idag.

Beskrivelse af en Affenpinscher

En Affenpinischer vejer normalt mellem 4 - 6 kg, og højden er ca. 25 - 30 cm. Den er lille og kompakt, har busket øjenbryn, rodet hår, store brune øjne, og et abelignende udseende. Pelsen er grov og mellemlang, og Affenpinischerens farver kan være alt lige fra sort, grå, rød, beige, sort og tan, men altid med sort som fortrukne.

Hovedet på en Affenpinischer, er et lille rundt hoved, ikke for kraftigt, med  V-formede øre. Øjnene er runde og mørke. Halsen er kort, kraftig og stærk. Kroppen er kvadratisk og kompakt. Benene på en Affenpinischer, er små korte kraftige lige ben, med korte og runde fodpoter. Halen er naturlig, og middellang.

Farven. Ren sort med sort underuld. Men sort tan, grå, rød eller beige kan også forkomme. Højde er ca. 25 - 30 cm. Højden er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 4 - 6 Kg. Vægten er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er tæt, grov og mellemlang.

Personlighed og Temperament hos Affenpinscher

En Affenpinischer er en charmerende lille hund, som er intelligent, venlig, loyal, opmærksom, kærlig og livlig, men generelt en stille hund. Affenpinischeren kan udvise terrier gnist, når den bliver truget af noget, og den er generelt frygtløs mod enhver trussel, og vil altid forsvare sine kære når det er nødvendigt. 

Affenpinischeren lever op til sit navn "Abe Terrier", Både udseensdemessigt, og handlingsessigt. De er terriere i hjertet, de er nysgerrige, stadige, og modige, men de elsker også at abe rundt, være drilagtige og legende. 

Affenpinischeren har det fint sammen med andre Affenpinischere, og de kan som regl også enes godt med andre hunde og kæledyr uden problemer. Den trives godt sammen med en familie, der kan lide underholdning, og har en go sans for humor.

Video af Affenpinscher

Specialklub for Affenpinscher

Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 6

Vær den første til at bedømme denne hund.