Menu Luk

Chihuahua

5
(3)

Information

Her på siden kan du læse om Chihuahua, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Chihuahueno.

FCI Nr. 218

Gruppe 9
Selskabshunde.

Sektion 6
Chihuahueño.

Hjemland Mexico.
Hundetype Selskabshund.
Størrelse Lille.
Højde

Hanner 15 - 25 cm.

Tæver 15 - 25 cm.

Vægt

Hanner 1.8 - 2.7 kg.

Tæver 1.8 - 2.7 kg.

Pels

Længde:

Farver:
Alle farver i alle nuancer

Pelspleje:

Øjenfarve  Blå, Grøn, Brune, Mørkebrune.
Kuld Ca. 2 - 5 Hvalpe pr. kuld.
Levealder 10 - 12 år.

Historien om Chihuahua

Chihuahuaen er verdens mindste hunderace, men dens oprindelse er stadig uklar. Der forlægger to teorier om hvor den stammer fra.

Den ene er at chihuahuaen stammer fra en sydamerikansk, eller en central hund, som bære navnet Techichi. (som er en ledsagerhund begunstiget af Toltec-civilisationen i Mexico). Arkæologiske fund har vist at denne hunderace har oprindelse i Mexico. De første arkiver af Techichi var først tilgængelige i det 9. århundrede, og der er Toltec udskæringer, som skildrer en hund, der minder meget om en Chihuahua, med det samme runde hoved, og store runde øre. Disse hunde blev kaldt Techichi, og deres formål i Toltec civilisationen er uklart.

Den anden teori er, at mange små hårløse hunde fra Kina blev bragt til Mexico, og derefter opdrættet med små indfødte hunde.

Der herskes stadig stor tvivl om hvilken teori der er korrekt, men man ved at den korthåret Chihuahua, i 1850érne blev opdaget i den mexicanske delstat Chihuahua. Og Chihuahuaen fik sit navn herefter.

Det var de amerikansk besøgende som tog til Mexico og bragte de små hunde med hjem. I 1890 begyndte de første Chihuahuaer at blive vist, og særlig en Chihuahua med navnet Midget, blev den første af racen som blev registreret hos Amerikansk Kennel klub (AKC) 1904.

Den langhåret Chihuahua blev sandsynligvis skabt gennem et gadekryds med papilloner eller pomeranier, og i 1930érne og 1940érne begyndte racens popularitet. Chihuahua har siden 1960érne været en af de mest populære racer, som er registreret at AKC.


Beskrivelse af en Chihuahua

En Chihuahua er den mindste hunderace i verden. Der findes både en korthåret og en langhåret variant. Den har et lille hoved med store V-formede øre, en mellemlang let tilspidset tør snude, saksebid, kuglerunde mørke øjne, og en halvlang hale. Chihuahuaen findes i mange farver, og kan også være plettet.

Hovedet på en Chihuahua, er et lille hoved med store brede V-formede øre. kuglerunde øjne, som for det meste er mørke. Halsen er slank og smidig. Kroppen er smidig med en lige ryg, og en fin slank talje. Benene på en Chihuahua, er små korte lige ben, med små poter. Halen er middellang, men der findes også Chihuahuaer med stumhale.

Farven på hunden kommer i næsten alle farver, lige fra hvid til sort, også plettet. Højde er ca. 15 - 25 cm. Højden er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 1.8 - 2.7 Kg. Vægten er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er tæt og glansfuld, og kan enten være korthåret eller langhåret.


Personlighed og Temperament hos Chihuahua

En af de mest frygtløse hunde af alle racer, er netop Chihuahuaen. Sagt med andre ord, så er de modige. De har en værdig personlighed og selvtillid, som ofte gør det svært at træne dem, da de er svage når det kommer til lydighed. Men på trods af deres størrelse, er Chihuahuaen ret skarp. De er meget lærenemme, gode til at behandle oplysninger, og så er de utrolig opmærksomme på deres omgivelser, hvilke gør dem til fantastiske vagthunde.

Chihuahuaen er en intelligent og lærenem lille selskabs hund, som typisk har meget karakter. Den er en meget energisk, stolt og vedholdende hund, som er tæt knyttet til sin ejer, og den vil til hver en tid forsvare sin ejer, men normalt med ringe effekt.

Chihuahuaen er meget loyal, men jalousi fylder en stor del af dens personlighed, og det gør dem helt uforenelige med børn. Disse små hunde elsker at være kærlige, men de kræver også den samme opmærksomhed til gengæld. Når en nyfødt kommer til husstanden, vil Chihuahuaen blive jaloux over barnets opmærksomhed, og blive indadvendt. Chihuahuaen er klog nok til at vide hvornår de ikke får opmærksomhed, og det gør dem en smugle mere dominerende.

Mindre børn kan betragte Chihuahuaen som deres legetøj, og det kan få den til at snappe eller bide. Det anbefales ikke at lade en Chihuahua være alene med børn under 10 år, medmindre de er blevet undervist i at håndtere hunden rigtigt.

Chihuahuaere har det fint sammen med andre Chihuahuaere, og de kan som regl, også enes godt med andre hunde og katte uden problemer. For at forhindre åben aggressivitet, er det vigtigt at socialisere Chihuahuaen fra hvalp af.


Billede af en voksen Chihuahua

Billede med teksten, Billedet kommer snart

Specialklub for denne race

Klubben For Små Selskabshunde

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 3

Vær den første til at bedømme denne hund.