Menu Luk

Basset Hound

3
(2)

Information

Her på siden kan du læse om Basset Hound, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Bassethound.

FCI Nr. 163

Gruppe 6
Drivende jagthunde og schweisshunde.

Sektion 1.3
Små støvere.

Andet Info.  
Hjemland Storbritannien.
Hundetype Jagthund.
Størrelse Mellem.
Højde

Hanner
33 - 38 cm.

Tæver
33 - 38 cm.

Vægt

Hanner
25 - 30 kg.

Tæver
25 - 30 kg.

Pels Pelsen er glat, kort og tæt.
Farver Trefarvet, sort, hvid, tan. eller tofarvet, hvid, lysebrun. 
Øjenfarve  Mørkebrune.
Kuld Ca. 6 - 8 hvlape pr. kuld.
Levealder 10 - 12 År.

Historien om en Basset Hound

Basset hound var oprindeligt avlet i Frankrig, og derefter videreført til England. Første gang man havde en registreret omtale af en Basset Hound, var i en jagtbog, som hed La Venerie, skrevet af Jacques Fouilloux i år 1585.

Man kunne se at i illustrationerne så det ud til at de franske Basset Hound lignede den nuværende Basset Artésien Normand, som er en hunderace der den dag i dag, er kendt i Frankrig.

I 1866 blev racen importeret til England af Lord Galaway, og senere avlet til de Basset Hound som vi kender til i dag. Først i år 1959 kom den første Basset Hound til Danmark, fra England.

Hunderacen Basset Hound er en drivende jagthund, som blev avlet til at opfange duftspor. Haren er den naturlige byttedyr, som den er i stand til at jage i et langsomt tempo, men over store afstande.


Beskrivelse af en Basset Hound

En Basset Hound vejer normalt mellem 20 - 27 kg., og højden er Ca. 28 - 38 cm. Det er en lavbenet hund med betydelig substans, meget harmonisk og af høj kvalitet. Det er en jagthund som er i besiddelse af en stor udholdenhed.

Hovedet på en Basset Hound, er godt proportioneret efter kroppen, der kan være små rynker i panden og ved siden af øjnene. Huden på hovedet er smidig nok til at rynke lidt, når den trækkes frem, eller når den sænker hovedet.  Næsen er sort, bortset fra lyse hunde, hvor næsen kan være leverfarvet eller brun. Den har stærke kæber med et perfekt komplet saksebid.  Øjnene er runde og mørke, men kan være lysebrune hos lyse hunde. Udtrykket i øjnene er roligt og alvorligt. Ørene er lange og lavt ansatte. Halsen er muskuløs, lang og buet. Kroppen er lang, og ryggen er temmelig bred og lige. Benene på en Basset Hound er korte, og kraftfulde. Trædepuderne er solide, og tæerne er store. Halen er lang og kraftig, og bæres under bevægelse godt opefter i en blød bue.

Farven er normalt sort, hvid og tan (tri-colour), eller hvid, lemon (bi-colour). Højden er ca. 28 - 38 cm. Højden for hanner er Ca. 30 – 38 cm., og højden for tæver er Ca. 28 – 36 cm. Højden kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 20 - 27 Kg. Vægten for hanner er Ca. 23 – 27 kg., og vægten for tæver er Ca. 20 – 27 kg. Vægten kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er tæt, kort og glat, uden at være for fin i strukturen. 


Personlighed og Temperament hos en Basseet Hound

En Basset Hound er venlig, udadvendt og legende hund, som trives fint sammen med børn og andre kæledyr. Indendørs er den rolig, men altid opmærksom nok til at fungerer fint som vagthund.

Når det kommer til træning, er den stædig, og reagerer som regel bedst på positive trænings metoder i form at godbider. Lige som de fleste andre hunde, vil en Basset Hound være ulykkelig når de er alene hjemme hele dagen. Det er nyttigt med et selskab fra en anden hund, så den ikke føler sig alene.


Billede af en voksen Basset Hound


Specialklub for denne race

Basset Klubben

Tilbage til Find Hundehvalp

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 3 / 5. Karakter: 2

Vær den første til at bedømme denne hund.