Menu Luk

Barbet

3.7
(3)

Information om Barbet

Her på siden kan du læse om Barbet, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Barbet.

FCI Nr. 105

Grupper 8
Apporterende jagthunde.

Sektion  3
Vandhunde.

Hjemland Frankrig.
Hundetype Jagthund.
Størrelse Stor.
Højde

Hanner
57 - 66 cm.

Tæver
52 - 62 cm.

Vægt

Hanner
17 - 28 kg.

Tæver
14 - 23 kg.

Pels Tyk, lang, uldet, bølget og krøllet pels.
Farver Ensfarvet sort, grå, brun, sandfarvet og hvid.
Øjenfarve  Mørkebrune.
Kuld Ca. 6 - 10 hvalpe pr. kuld.
Levealder 13 - 15 År.

Historien om Barbet

Barbet er en meget gammel hunderace, den er beskrevet eller omtalt i flere værker, helt tilbage fra det 16.århundrede. Racen er en integreret del af hundens historie, og der er mange kendte racer som har Barbet i deres forfædre. Racen er almindelig over hele Frankrig, og den blev brugt til jagt på vandfugle. Betegnelsen barbet, blev gennem århundreder er generisk navn til en hunderace med en krøllet lang pels.

Mellem 18 og 1900-tallet, var den samme hunderace kendt som barbet i Frankrig, i Italien som barbenet, og Puddel i Tyskland. I Ca. hundrede år blev barbet og pudler betragtet som den samme hunderace. Men på grund af hundeudstillinger og selektiv opdræt, blev pudlerne udviklet til at være meget mere elegante, og farven blev solid, for at skille dem ud fra deres almindelige forfædre. Mange Barbets har den dag i dag, stadig træk fra deres stamfædre.


Beskrivelse af en Barbet

En Barbet er en middelstor hund, af middelkraftig bygning. Den har tyk uldagtig pels, der beskytter den mod kulde og væde. Pelsen danner et hageskæg (fransk barbe), hvorfra racen har fået sit navn.

Hovedet på en Barbet er proportioneret efter kroppen. Næsen er sort eller brun, alt efter pelsfarven. Øjnene er runde og mørkebrune. Ørene er lavt ansatte i øjenhøjde eller ganske lidt lavere. De er lange flade og brede, og beklædt med et langt hårlag der danner snore. Over og underkæbe er lige lange, Biddet er saksebid med et kraftigt tandset. Halsen er kort og kraftig. Kroppen er slank, ryggen er stærk med fast overlinje. Lænden er hvælvet, kort og stærk. Brystet er veludviklet, bredt og dybt. Benene på en Barbet, forbenene er lige, og bagbenene er let skråstillet og med kraftig muskulatur. Fodporterne er runde og brede, og dækket af pels. Halen bæres en smugle løftet eller højre end vandret når hunden er i aktion. Den er lavt ansat og danner en krog ude ved spidsen.

Farven er ensfarvet sort, grå, brun, sandfarvet og hvid, eventuelt med store eller små aftegninger. Højden er ca. 52 - 66 cm. Højden for hanner er Ca. 57 – 66 cm., og højden for tæver er Ca. 52 – 62 cm. Højden kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 14 - 28 Kg. Vægten for hanner er Ca. 17 – 28 kg., og vægten for tæver er Ca. 14 – 23 kg. Vægten kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er tyk, lang, uldent, krøllet, bølget og kan danne snore. Pelsen dækker i sin naturlige tilstand hele kroppen.


Personlighed og Temperament hos Barbet

En Barbets personlighed beskrives som venlig og glad af sind, lydig og intelligent. De er meget lærenemme, men har brug for livslang lydighedstræning. Racen kommer godt ud af det sammen med børn, familier og ældre. Barbets fortrækker til hver en tid at være i samme rum med familien.

En Barbet er stærkt knyttet til sin herre. Den er meget omgængelig, og elsker vandarbejde, også selvom det er meget koldt.


Billede af en voksen Barbet


Specialklub for denne race

Klubben for Jagthunde uden Specialklub

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 3.7 / 5. Karakter: 3

Vær den første til at bedømme denne hund.