Menu Luk

American Akita

5
(1)

Information om American Akita

Her på siden kan du læse om American Akita, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
American Akita.

FCI Nr. 344

Gruppe 5
Spidshunde og racer af oprindelig type.

Sektion 5
Asiatiske spidshunde og beslægtede racer.

Hjemland Japan/USA
Hundetype Spidshund.
Størrelse Stor.
Højde

Hanner
66 - 71 cm.

Hunner
61 - 66 cm.

Vægt

Hanner
34 - 59 kg.

Hunner
32 - 45 kg.

Pels

Længde:
Mellem

Farver:
Rød, fawn, og hvid.

Pelspleje:
Mellem.

Øjenfarve  Mørkebrune.
Kuld Ca. 3 - 12 hvalpe pr. kuld.
Levealder  8 - 10 År.
Billede af en voksen American Akita

Historien om American Akita

American Akita og den Japanske Akita har det til fældes at de historisk set, har samme oprindelse. Den Amerikanske Akita blev videreudviklet til USA. Siden 1603 blev Akita Matagi-racen i Akita distriktet brugt som kamphunde, man krydsede Akita Matagi med Tosa Mastiff, og det resulteret i at racens størrelse blev væsentlig forøget. i 1908 blev alle hundekampe forbudt, men man bevaret racen, og forbedret den som en stor japansk race.

Det var helt normalt under Anden Verdenskrig (1939 – 1945) at man brugte pelsen fra hunde i militært udrustning. Ordensmagten beordrede indfangning af alle andre hunde end schæferhundene, der blev brugt til militært formål. Flere Akita-beundrere forsøgte at slippe uden om denne ordre, ved at krydse deres hunde med schæferhunde. Da Anden Verdenskrig var ved at slutte, var Akita’erne drastisk reduceret i antal og fandtes kun som tre typer.

Efter krigen og midt under genopbygningen af denne rene race, opnåede Akita´en Kongo-go (en hund af Dewa-linjen, der havde træk fra en schæferhund og Mastiff) en kort, men stor popularitet. Den blev bragt til USA af medlemmer af de amerikanske styrker.

I 1956 blev Akita Club of American etableret, og American Kennel Club (AKC) godkendte racen i oktober 1972. AKC og JKC havde ingen gensidige aftaler om accept af hinandens stamtavler, og det resulteret i at der ingen indførsel af de nye blodlinier fra Japan var. Derfor blev Akita’erne i USA betydeligt forskellige fra Akita’erne i oprindelseslandet Japan.

Egenskaber

Entelligens   Mellem
Energiniveau   Høj
Legelyst   Høj
Motion   Høj
Let at træne   Mellem
Varmefølsomhed   Høj
Venlighed   Lav
Børnevenlig   Lav
Hundevenlig   Lav
Kæledyrsvenlig   Lav
Tindens til at gø   Lav

Personlighed og Temperament 

Den amerikanske Akita er kærlig, legende, beskyttende og ekstrem loyal over for sin familie. De nyder samværet med deres familier, og deltager gerne i de daglige aktiviteter. Du skal være opmærksom på at Akitas stærke personlighed kan være overvældende. Det er derfor en fordel hvis du har erfaring med disse hunde, da de har brug for en erfaren ejer, der ved hvordan man håndterer sådan en dominerende race.

De er intelligente og modige, og kan være aggressive overfor andre hunde, specielt dem af samme køn. Aktivitet er altafgørende for denne race, de har brug for massere af motion så de ikke begynder at kede sig. Racen kan være stædig og lidt svær at træne, så tålmodighed er nødvendigt.

Pels og Pleje

Pelsen plejes fint med en ugentlig børstning. Men to eller tre gange om året fælder den en del, og der kan forekomme lidt mere børstning end normalt. Et bad hver tredje måned eller efter behov er fint for at holde pelsen fin.

Neglene skal tjekkes en gang om måneden, men hvis du kan høre de klikker på gulvet skal de klippes. Ørene skal kigges efter en gang om ugen, for snavs, rødme eller dårlig lugt, da det kan være tegn på infektion. Ørene kan tørres af med en vatrondel fugtet med skånsomt pH-afbalanceret ørerens.

Video af American Akita

Specialklub for denne race

Spidshundeklubben

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 1

Vær den første til at bedømme denne hund.