Menu Luk

Hvalpetræning

Gode råd om hvalpetræning

Her er en lille guide til tips og gode råd om hvalpetræning.

Træn ikke din hvalp for meget

Det kan være hårdt for dig som hundeejer, at skulle træne din hvalp. Men det er med til, at du får en glad og sund hund. Det er vigtigt at din hvalp bliver luftet, får motion og bliver stimulerede hver dag. Men du skal huske ikke at aktiverer din hundehvalp alt for lang tid af gangen (Max 20 min). Din hvalp skal have lov til at være hvalp, så det er derfor en go ide at vente med at de lange ture, og den hårde træning, så din hvalp ikke bliver træt og udmattet.

Små lette øvelser

Start med nogle små øvelser, så du ikke udsætter din hvalp for alt for hårdt træning. Lav nogle lette øvelser, hvor du lader din hvalp lede efter godbidder, som du har gemt i græsset. Det vil aktivere hvalpens hjerne, lugtesans, og introducere den for træning. En anden lille øvelse, kunne være at lære din hvalp at give pote.

Kald din hund til dig

Som hundeejere er det vigtigt at du kan kalde din hund til dig. Det første du bør træne, er indkald. En go ide er at bruge godbidder til at belønne hundehvalpen med når den kommer hen til dig. På den måde lære den også at når den lystre, bliver den også belønnet på en go måde. Hvis du allerede nu lære den at komme til dig når du kalder, vil du helt sikkert få en go og velopdragen hund. https://youtu.be/E9ezVhBG2-0

Max 20 min. hvalpetræning

Når hundehvalpe er trætte, har de svært ved at sige fra. De er så nysgerrige og ivrige efter at lege, at de slet ikke lægger mærke til at de slet ingen energi har tilbage. Nu er det dit ansvar som hundeejer at holde øje med hvornår de 20 min er gået, så din hundehvalp ikke lider nogen form for overanstrengelse.

Der er stor forskel på fra race til race, hvor meget aktivitet en hvalp har brug for, og hvor meget den kan holde til. Men hvis du husker kun at træne hvalpen i max 20 min ad gangen, er der store chancer for at du vil få en sund og glad hundehvalp.