Menu Luk

Cavalier King Charles Spaniel

0
(0)

Information om Cavalier King Charles Spaniel

Her på siden kan du læse om Cavalier King Charles Spaniel, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Cavalier King Charles Spaniel.

FCI Nr. 136

Gruppe 9
Selskabshunde.

Sektion 7
Engelske dværg-spaniels.

Hjemland Storbritannien.
Hundetype Selskabshund.
Størrelse Lille.

Højde

Hanner
30 - 33 cm.

Tæver
30 - 33 cm.

Vægt

Hanner
5,4 - 8 kg.

Tæver
5,4 - 8 kg.

Pels

Længde:
Lang.

Farver:
Sort med tanfarvede aftegninger.
Rød.
Hvid med kastanjebrune områder, eller trefarvet hvid sort tan.

Pelspleje:
Mellem.

Øjenfarve  Mørke.
Kuld Ca. 2 - 6 Hvalpe pr. kuld.
Levealder 10 - 14 År.

Historien om Cavalier King Charles Spaniel

I mere end tusind år har dværgspaniels være kendt, og tilbage til 1700-tallet holdt John Churchill, 1. hertung af Marlborough, en rød og hvid spaniel af typen King Charles til jagt. Ejendommen han boede i blev navngivet Blenheim til ære for hans sejr i slaget ved Blenheim, og det var i forbindelse med denne indflydelse, at den røde og hvide variation af King Charles Spaniel og Cavalier King Charles Spaniel blev kendt som Blenheim.

I slutningen af det 20. århundrede, forsøgte man at genskabe den originale race ved hjælp af de nu afdøde Toy Trawler Spaniels, og det var Judith Blunt-Lytton, 16 baronesse Wentworth, der dokumenteret disse forsøg i bogen ”Legetøjshunde og deres forfædre”.

Amerikaneren Roswell Eldridge tilbød i 1926 en hundepræmie på 25 kilo sterlingsølv, til de opdrættere, der kunne fremavle de bedste eksemplarer af den gamle type, som stort set var uddød. Desværre døde Eldridge før han så sin plan komme i anvendelse, men heldigvis var der flere opdrættere der troede på hvad han sagde, og den første Cavalier klub blev dannet i 1928. Da den første standard blev oprettet, var det baseret på en hund som hed ”Ann´s Son, og Kennel klubben anerkendte herefter sorten som ”King Charles Spaniel, Cavalier typen.

Der var under anden verdenskrig et stort tilbageslag for den voksende hunderace, og mange avlsdyr gik tabt. Det var kun ganske få hunde som overlevede efter krigen, hvorfra alle nutidige Cavalier stammer fra.

Den første Cavalier som kom til USA, blev bragt fra Storbritannien i 1956 af W. Lyon Brown, og det var blandt andet også hende som grundlagde Cavalier King Charles Spaniel Klub USA, der fortsætter til i dag.

Beskrivelse

Hovedet er lille og harmoner godt til resten af kroppen. Næseboerne er sorte og veludviklede, uden kødfarvede pletter. øjnene er store runde og mørke, men ikke fremstående. Ørene er lange og højt ansatte. Den har stærke kæber med perfekt, og komplet saksebid, så de øverste tænder tæt overlapper de nederste tænder. Halsen er af moderat længde og let buet. Ryggen er lige, med kort længdeparti, og brystet er moderat med godt hvælvede ribben. Halen er velansat og bæres muntert, men aldrig meget over ryglinien. Lemmer, Lige forben, med moderat benstamme, og skuldrene er godt tilbagelagte. Bagbenene har moderat benstamme, og knæleget er velvinklede. Trædepuderne er kompakte, fyldige, og godt behåret.

Personlighed og Temperament 

Denne hunderace er kærlig, legesyg og gode med børn og andre hunde. De er meget tålmodig og ivrig efter at behage. Calvalier King Charles Spaniel er ikke bange for at omgås andre hunde som er meget større end den selv, for de har en evne til at binde sig til både større eller mindre hunde, og det gør dem ideelle i huse med mere end en hunderace, så længe den/de andre hunde er trænet. De er også gode til at tilpasse sig næsten ethvert miljø, og de kan både tilpasse sig by eller landeliv. Racen er naturligvis nysgerrig og legesyg, men de nyder også bare at kæle sammen på en pude eller skød, og det gør dem også til en fremragende ledsager til medicinske patienter og ældre.

De er aktive og sportslige, og elsker motion og lange gåture. Af natur har de et instinkt til at jage alt som bevæger sig, og de er gode til at jage fugle og smådyr, men de er ikke gode som vagthunde da de har tendens til at betragte alle fremmede som venner.

Billede af en voksen Cavalier King Charles Spaniel

Billede med teksten, Billedet kommer snart

Specialklub for denne race

Cavalier King Charles Spaniel Klub

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 0 / 5. Karakter: 0

Vær den første til at bedømme denne hund.