Menu Luk

Alpenländische Dachsbracke

5
(1)

Information om Alpenländische Dachsbracke

Her på siden kan du læse om Alpenländische Dachsbracke, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Alpenländische Dachsbracke.

FCI Nr. 254

Gruppe 6
Drivende jagthunde og schweisshunde.

Sektion 2
Schweisshunde.

Hjemland Østrig.
Hundetype Jagthund.
Størrelse Mellem.
Højde

Hanner
37 - 38 cm.

Tæver
36 - 37 cm.

Vægt

Hanner
14 -16 kg.

Tæver
14 -16 kg.

Pels

Længde:
Kort

Farver:
Mørkerød med eller uden sorte nuancer, eller sort med brunrøde nuancer.

Pelspleje:
Lille

Øjenfarve  Mørkebrun.
Kuld Ca. 3 - 5 hvalpe pr. kuld.
Levealder 10 - 12 År.

Historien om Alpine Dachsbracke

Helt tilbage fra gammel tid var der hunde som mindede om den Alpenländische Dachsbracke. Disse hunde blev brugt som jagthunde af blandt andet Kronprins Rudolf af Habsburg. I år 1881 – 1885 lod prins Rudolf sine jægere tage disse hunde med på jagtrejser. Jagtrejserne forgik til Egypten eller Tyrkiet.

Den tredje schweisshunderace som blev annerkendt af de kynologiske specialklubber i Østrig i 1932, var Alpenländisch-Erzgebirgler Dachsbracker. Racens navn blev i år 1975 ændret til Alpenländische Dachsbracke, og oprindelseslandet som blev tilkendt denne race var Østrig.

Midt under 2. verdenskrig var der et fornyet fald i avl af denne hunderace, men i 1945 blev avlslinjer genopbygget. FCI anerkendte hunderacen Alpenländische Dachsbracke i 1975, og den blev rangeret i sektionen ’Schweisshunde’ i 1991.

Egenskaber

Intelligens   Høj
Energiniveau   Høj
Legelyst   Høj
Motion   Mellem
Let at træne   Mellem
Varmefølsomhed   Mellem
Venlighed   Høj
Børnevenlig   Høj
Hundevenlig   Mellem
Kæledyrsvenlig   Mellem
Tindens til at gø   Høj

Beskrivelse af en Alpenländische Dachsbracke

En Alpenländisch Dachsbracke vejer normalt mellem 14 - 16 kg, og højden er ca. 36 - 38 cm. Denne hunderace er en robust kraftig jagthund, med en knoglestærk kropsbygning. Den er lavbenet, og har en tæt pels. En Alpenländisch Dachsbrackes farver kan enten være mørkerød med eller uden sorte nuancer, eller sort med brunrøde nuancer.

Hovedet på en Alpenländisch Dachsbracke, er et lille hoved som harmonerer fint med kroppen. Ørene er højt ansatte, bredde og hænger glat ned. Øjnene er runde og mørkebrune med sort pigmenteret øjenrander. Halsen er muskuløs, og ikke for lang. Kroppen er langstrakt, kraftig og godt muskuløs bygget. Benene på en Alpenländisch Dachsbracke. Forbenene er lige og kraftige. Bagbenene er muskuløse og kraftige. Forpoter og bagpoter er runde og kraftige med tæer der slutter tæt sammen. Trædepuderne er kraftige, med sorte kløer.

Farven. Mørkerød med eller uden sorte nuancer, eller sort med brunrøde nuancer. Højde er ca. 36 - 38 cm. Højden for hanner er Ca. 37 – 38 cm, men kan variere en smugle fra hund til hund. Højden for tæver er Ca. 36 – 37 cm, men kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 14 - 16 Kg. Vægten er det samme for både hanner og tæver, men kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er en meget tæt yderpels, med en tæt underuld der ligger tæt til, og dækker hele kroppen.

Personlighed og Temperament

Alpenländisch Dachsbracke er en loyal, intelligent og kærlig hund. Selv om den er lille i størrelsen, har den en stor personlighed. Disse små hunde er meget beskyttende, ekstrem modige og frygtløse. De trives godt med børn, og andre hunde.

Da Alpenländisch Dachsbracke har et godt jagt instinkt, er det vigtigt at socialiserer denne race fra hvalp af, især hvis du bor i en husstand hvor der er andre dyr.

Racen har ikke tildens til at lide af separationsangst, men en Alpenländisch Dachsbracke bør ikke være alene hjemme i længere perioder, da den blive trist og ulykkelig. Hvis det er tilfældet, er det nyttigt med et selskab fra en anden hund, så den ikke føler sig alene.

Som sagt er en Alpenländisch Dachsbracke frygtløs og modig af natur, og den kunne sagtens være en god vagthund, men dens størrelse betyder at det ikke er særlig imponerende.

Pels og Pleje

Deres pels kræver næsten ingen pleje, men man skal være opmærksom på at de fælder meget (to gange om året). Det er derfor en god ide at børste regelmæssigt i denne periode, for at holde mængden at hår under kontrol.

Som enhver anden hunderace vil Alpenländische Dachsbracke også kræve regelmæssigt tandrensning og badning. Ørene bør tjekkes en gang ugentligt, for at afdække et hvert tegn på rødme og infektion. Neglene skal klippes hvis du høre dem klikke i gulvet.

Billede af en voksen Alpenländische Dachsbracke

Billede med teksten, Billedet kommer snart

Specialklub for denne race

Klubben for jagthunde uden Specialklub

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 5 / 5. Karakter: 1

Vær den første til at bedømme denne hund.