Menu Luk

Aidi

3.7
(3)

Information om Aidi

Her på siden kan du læse om Aidi, og se billeder eller videoer af denne hunderace.

Klassifikation  
FCI

FCI Navn
Aidi.

FCI Nr. 247

Gruppe 2
Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde.

Sektion 2.2
Molosser af Bjerghunde-type.

Hjemland Marokko.
Hundetype Vagthund.
Størrelse Mellem.
Højde

Hanner
52 - 62 cm.

Hunner
52 - 62 cm.

Vægt

Hanner
23 - 25  kg.

Hunner
23 - 25  kg.

Pels

Længde:
Lang.

Farver:
Sandfarvet til mørk rødlig med sorte hårspidser. Sort, brun, beige med lyse eller mørke nuancer.

Pelspleje:
Mellem.

Øjenfarve  Mørkebrune. 
Kuld Ca.  5 - 8 hvalpe pr. kuld.
Levealder  10 - 12 År.
Billede af en voksen Aidi

Historien om Aidi

Aidi er en Afrikansk hunderace, som stammer fra Afrika. (Atlasbjergene i Marokko og Algeriet). Racestandarden opretholdes af Marokko, og man betragter det også som racens hjemland, samt bjergene i Algeriet.

Aidi er ikke en hyrdehund, og har aldrig arbejdet som en hyrde eller fårhund, selvom standarden i 1963 blev kend under navnet Atlas Sheepherd. Og Indtil år 1969 var racen kendt under dette navn.

Denne hunderace levede i de nordafrikanske atlasbjerge, hvor den blev brugt af berber nomader i Marokko og Algeriet, til at passe på, og beskytte Husdyr, kvæg og lejre, fra tyve og rovdyr som kunne angribe dem.

I Nordafrika er Aidi kendt af mange navne, og navnene stammer fra de områder racen tilhørte. Nogle mennesker kalder også denne hunderace for Atlas Mauntain Dog. Men i Algeriet er racen kendt som Kabyle Dog, og I Marokko er det berber stammerne i atlasbjergene der holder aidi.

For at beskytte renheden af denne hunderace, har Marokkanerne dannet en klub, for denne race, og den har bidraget til flere forskellige roller, blandt andet som jæger og politihund, men også som kæledyr, hvor den er blevet helt almindelig at have som hus-hund i folks hjem.

Egenskaber

Entelligens    
Energiniveau    
Legelyst    
Motion    
Let at træne    
Varmefølsomhed    
Venlighed    
Børnevenlig    
Hundevenlig    
Kæledyrsvenlig    
Tindens til at gø    

Beskrivelse af Aidi

En Aidi vejer normalt mellem 23 - 25 kg, og højden er ca. 52 - 62 cm.
Den er en robust og meget hårdfør hund, som er kendt for sin styrke. Den er muskuløs og kraftig bygget, og den har en tyk busket pels som beskytter den mod solen og kulen i bjergene.

Hovedet på en Aidi, er et meget kraftigt, bredt kuleformet og godt proportioneret efter kroppen. Halsen er muskuløs og kraftfuld og uden løs halshud. Kroppen er bred og muskuløs. Benene på en Aidi, er solidt bygget med moderat muskulatur.fodpoterne er runde, med robuste trædepuder og kræftige kløer. Halen er lang og busket, den bliver båret lavt og sabelformet, når hunden er i ro. 

Farven. Sandfarvet til mørk rødlig med sorte hårdspidser. Sort, brun, beige med lyse eller mørke nuancer. Højde er ca. 52 - 62 cm. Højden er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Vægten ligger normalt mellem 23 - 25 Kg. Vægten er det samme for både hanner og hunner, men kan variere en smugle fra hund til hund. Pelsen er tyk, groft og halvlang. ca. 6 cm. 

Personlighed og Temperament

En Aidi har stærke beskyttelsinstinker, og den gør det særdeles godt som en vagthund. Den kan være lidt forsigtig overfor fremmede, så for at være sikker på at denne race kommer godt ud af det sammen med mennesker og andre hunde, er det vigtigt at du begynder socialisering og træning så tideligt som muligt. Med den rette træning, og hvis hunden er opdraget korrekt, kan denne hunderace være kærlig og loyal med andre hunde og mennesker/Familien

Pels og Pleje

Video af Aidi

BEDØM DENNE HUND

Kik på stjernerne for at give karakter!

Karakter 3.7 / 5. Karakter: 3

Vær den første til at bedømme denne hund.